Verrichtingen

Chirurgische verrichtingen

In de praktijk worden kleine chirurgische ingrepen gedaan, zoals het verwijderen van moedervlekken, cysten of wratten. Het maken van een afspraak voor het chirurgisch spreekuur gebeurt in overleg met de huisarts.

Spiraal of implanon plaatsing

In de praktijk is het mogelijk een spiraal of implanon te laten plaatsen, u hoeft hiervoor niet naar de gynaecoloog. Voorafgaand aan plaatsing wordt u eerst in consult gezien bij de huisarts om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Bij een spiraal worden er in het consult voorafgaand aan de plaatsing kweken afgenomen.

Urine onderzoek

Bij klachten van een blaasontsteking kunt u zonder afspraak in de ochtend tot 12 uur urine inleveren bij de praktijkassistent. U krijgt dan een formulier (urinebriefje) wat u in moet vullen met vragen over de klachten en of u bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaald antibioticum. U kunt het formulier ook uitprinten en ingevuld meenemen.

De urine opvangen in een schoon gewassen potje of in een speciaal hiervoor verkrijgbaar potje van de apotheek. De urine koel bewaren totdat u deze in de praktijk afgeeft.
U kunt ’s middags bellen voor de uitslag.
Indien behandeling noodzakelijk is, sturen we een recept naar de apotheek.

Oren uitspuiten

Indien u last heeft van een doof oor, kunt voor het uitspuiten een afspraak maken bij de praktijkassistent of binnenlopen bij het inloopspreekuur. Het is verstandig eerst enkele dagen het oor te druppelen met water of olie, dan gaat het uitspuiten makkelijker.

Bloeddruk controle

Bij mensen met hypertensie worden de bloeddrukcontroles door de praktijkassistent gedaan. hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken bij de assistente.

Vaccinaties

Voor de meeste vaccinaties kunt u bij de assistente een afspraak maken. Bijvoorbeeld vaccinaties die nodig zijn bij verre reizen of vitamine B12 of ijzerinjecties (uitsluitend op medische indicatie).

Bloedsuiker prikken

Voor diabeten bestaat de mogelijkheid geregeld de bloedsuiker te laten bepalen. Hiervoor moet u een afspraak maken op een moment dat u nuchter bent (na 12 uur ’s avonds niet meer eten, ’s ochtends een kopje koffie of thee zonder suiker mag).

Welkom K. v.d. Velde, Physician Assistant

Per 1 augustus verwelkomen wij een nieuwe functie in onze praktijk: Physician Assistant. Wat is een Physician Assistant? …

Pensionering Pia Hiemstra, doktersassistente

Per september hebben wij afscheid genomen van Pia Hiemstra. Zij is na 20 jaar!!! trouwe dienst als doktersassistente nu met …

Afscheid Linda Rouwenhorst, huisarts

Helaas nemen wij per half oktober afscheid van Linda Rouwenhorst, huisarts. Zij heeft haar vaste werk dichter bij huis gezocht. …