Verrichtingen

Chirurgische verrichtingen

In de praktijk worden kleine chirurgische ingrepen gedaan, zoals het verwijderen van moedervlekken, cysten of wratten. Het maken van een afspraak voor het chirurgisch spreekuur gebeurt in overleg met de huisarts.

Spiraal of implanon plaatsing

In de praktijk is het mogelijk een spiraal of implanon te laten plaatsen, u hoeft hiervoor niet naar de gynaecoloog. Voorafgaand aan plaatsing wordt u eerst in consult gezien bij de huisarts om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Bij een spiraal worden er in het consult voorafgaand aan de plaatsing kweken afgenomen.

Urine onderzoek

Bij klachten van een blaasontsteking kunt u zonder afspraak in de ochtend tot 12 uur urine inleveren bij de praktijkassistent. U krijgt dan een formulier (urinebriefje) wat u in moet vullen met vragen over de klachten en of u bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaald antibioticum. U kunt het formulier ook uitprinten en ingevuld meenemen.

De urine opvangen in een schoon gewassen potje of in een speciaal hiervoor verkrijgbaar potje van de apotheek. De urine koel bewaren totdat u deze in de praktijk afgeeft.
U kunt ’s middags na 13.30 bellen voor de uitslag.
Indien behandeling noodzakelijk is, sturen we een recept naar de apotheek.

Oren uitspuiten

Indien u last heeft van een doof oor en u weet dat dit komt door oorsmeer, dan kunt voor het uitspuiten een afspraak maken bij de praktijkassistent of binnenlopen bij het inloopspreekuur. Het is verstandig eerst enkele dagen het oor te druppelen met water of olie, dan gaat het uitspuiten makkelijker.

Bloeddruk controle

Bij mensen met een hoge bloeddruk worden de bloeddrukcontroles door de praktijksondersteuner/physician assistant gedaan. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken bij de assistente.

Vaccinaties of injecties

Voor de meeste vaccinaties kunt u bij de assistente een afspraak maken. Bijvoorbeeld wanneer op medische gronden een vitamine B12 injectie is geadviseerd.

Even voorstellen – nieuwe praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Hallo, Mijn naam is Afra Schilder. Sinds 1 Januari (2024) ben ik werkzaam binnen de praktijk als praktijkondersteuner-ggz. …

M. Roos, Physician Assistant en POH-S (diabetes en hoge bloeddruk) stelt zich aan u voor

Hallo, mijn naam is Melanie Roos en ben sinds 1 april werkzaam bij dr. Stroeve als Physician Assistant (P.A.) waarbij ik …

Huisarts S. Mulder stelt zich aan u voor

Hallo, mijn naam is Salomé Mulder en per februari ben ik het team van huisartsenpraktijk Stroeve komen versterken. Graag …