Verrichtingen

Chirurgische verrichtingen

In de praktijk worden kleine chirurgische ingrepen gedaan, zoals het verwijderen van moedervlekken, cysten of wratten. Het maken van een afspraak voor het chirurgisch spreekuur gebeurt in overleg met de huisarts.

Spiraal of implanon plaatsing

In de praktijk is het mogelijk een spiraal of implanon te laten plaatsen, u hoeft hiervoor niet naar de gynaecoloog. Voorafgaand aan plaatsing wordt u eerst in consult gezien bij de huisarts om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Bij een spiraal worden er in het consult voorafgaand aan de plaatsing kweken afgenomen.

Urine onderzoek

Bij klachten van een blaasontsteking kunt u zonder afspraak in de ochtend tot 12 uur urine inleveren bij de praktijkassistent. U krijgt dan een formulier (urinebriefje) wat u in moet vullen met vragen over de klachten en of u bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaald antibioticum. U kunt het formulier ook uitprinten en ingevuld meenemen.

De urine opvangen in een schoon gewassen potje of in een speciaal hiervoor verkrijgbaar potje van de apotheek. De urine koel bewaren totdat u deze in de praktijk afgeeft.
U kunt ’s middags bellen voor de uitslag.
Indien behandeling noodzakelijk is, sturen we een recept naar de apotheek.

Oren uitspuiten

Indien u last heeft van een doof oor, kunt voor het uitspuiten een afspraak maken bij de praktijkassistent of binnenlopen bij het inloopspreekuur. Het is verstandig eerst enkele dagen het oor te druppelen met water of olie, dan gaat het uitspuiten makkelijker.

Bloeddruk controle

Bij mensen met hypertensie worden de bloeddrukcontroles door de praktijkassistent gedaan. Dit kan elke dag tussen 15.00 en 16.30 uur.

Vaccinaties

Voor de meeste vaccinaties kunt u bij de assistente een afspraak maken. Bijvoorbeeld vaccinaties die nodig zijn bij verre reizen of vitamine B12 of ijzerinjecties (uitsluitend op medische indicatie).

Bloedsuiker prikken

Voor diabeten bestaat de mogelijkheid geregeld de bloedsuiker te laten bepalen. Hiervoor moet u een afspraak maken op een moment dat u nuchter bent (na 12 uur ’s avonds niet meer eten, ’s ochtends een kopje koffie of thee zonder suiker mag).

Overleg huisarts – doktersassistente

Om er voor te zorgen dat vragen omtrent de zorg voor u goed en efficiënt overlegd kunnen worden hebben de huisarts en doktersassistente …

nhg-logo-kleur

NHG Praktijkaccreditatie

NHG Praktijkaccreditatie (NPA) Wij zijn trots te kunnen melden dat aan onze huisartsenpraktijk de NHG Praktijkaccreditatie …

teek2

Controleer op teken en verwijder ze direct

Bent u in de natuur geweest? Controleer uzelf en uw kinderen goed op teken en verwijder de teek direct. Van een tekenbeet kunt …