Nieuws

Het laatste nieuws over leefstijl en gezondheid en informatie omtrent onze praktijk

Griepprik

De griepvaccinaties zijn weer begonnen voor mensen met een extra risico op complicaties van de griep. Deze mensen hebben al een uitnodiging gekregen om eind oktober de griepprik op een specifieke datum en tijd op de praktijk op te komen halen.

Elke winter krijgt gemiddeld één op de tien mensen griep. Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus, ook wel influenzavirus genoemd. Griep gaat makkelijk over van de ene mens op de andere., Dit gebeurt door hoesten, niezen, praten of door elkaar een hand te geven.

Sommige mensen lopen extra risico als zij griep krijgen. Daarom krijgen zij elk jaar opnieuw een uitnodiging voor de griepprik:

 • mensen van 60 jaar en ouder,
 • mensen van alle leeftijden met:
  • hart- en vaatziekten
  • longziekten
  • diabetes (suikerziekte)
  • nieraandoeningen
 • weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling, zoals chemotherapie.

De griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. De prik die u dit jaar krijgt, biedt ook bescherming tegen Nieuwe Influenza A, ook wel Mexicaanse griep genoemd. U krijgt dus geen extra uitnodiging voor de vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A. Eén prik is voldoende.

U kunt van de griepprik de eerste dag wat pijn, roodheid of een lichte zwelling hebben op de plaats van de prik. Sommige mensen voelen zich na de griepprik een aantal dagen wat minder lekker. U krijgt géén griep van de griepprik.

Kijk voor meer informatie op Ik wil griep voorkomen.

Praktijk gesloten wegens vakantie 02-01 t/m 06-01

Wegens vakantie is de praktijk gesloten van: maandag 02 januari t/m vrijdag 06 januari 2023   Voor dringende gevallen en …

Pneumokokkenprik

U kunt de prik eind oktober van 2022 halen als u dit jaar 66, 67, 68, of 69 jaar wordt. U heeft dan inmiddels een uitnodiging …

Griepprik

De griepvaccinaties zijn weer begonnen voor mensen met een extra risico op complicaties van de griep. Deze mensen hebben …