Nieuws Coronavirus

16 december 2020, J. Stroeve – Huisarts

Beste patiënt,

Per 15 december 2020 zijn er vanuit de overheid weer nieuwe Corona maatregelen.

Ons beleid zal hiermee NIET veranderen.

We zijn gewoon open, we bieden veilige zorg met inachtneming van het onderstaande:

 

Voor de praktijk/het wijkgebouw geldt:

  • alleen op afspraak de praktijk/het wijkgebouw binnenkomen
  • kom alleen
  • gebruik een mondkapje
  • bij luchtwegklachten:
   • bel ten allen tijden eerst de assistente
   • heeft u een afspraak: wacht buiten tot de dokter u roept

Klik hier voor meer informatie over het Coronavirus.

 

Tot op heden werkt u allen ontzettend prettig mee, bedankt hiervoor en houd dit nog even vol!

 

Met gezonde kerstgroet,

Joyce Stroeve, huisarts

 


7 december 2020, J. Stroeve Huisarts

Medische verklaring mondkapje

De verplichting (per 1 december) tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Politie en boa’s kunnen mensen vragen zelf aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt. Lees hier op welke manieren dat kan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een verklaring op te stellen en die mee te nemen als je de deur uitgaat.

Wij krijgen als huisarts vragen van patiënten om een verklaring dat zij geen mondkapje kunnen dragen. Dit is geen taak voor de eigen huisarts. (bron LHV). In Nederland worden eventuele verklaringen door onafhankelijke artsen afgegeven en niet door de behandelende (huis)artsen. Om patiënten uit te leggen waarom de behandelend arts geen geneeskundige verklaring afgeeft heeft de KNMG het zogenaamde ‘weigeringsbriefje‘ opgesteld. Dit weigeringsbriefje is beschikbaar in meerdere talen.

 

2 juni 2020,  J. Stroeve – Huisarts

Corona testen per 2 juni

Per 2 juni kan u zonder tussenkomst van de huisarts u laten testen op Corona.

Zie: https://thuisarts.nl/corona/ik-heb-klachten-en-wil-me-laten-testen-op-corona

 

Indien u ernstige klachten heeft en u dus met spoed gezien moet worden belt u eerst ons.

Wat zijn ernstige klachten? Zie: https://www.thuisarts.nl/corona/ik-heb-klachten-en-wil-me-laten-testen-op-corona#wanneer-moet-ik-de-huisarts-bellen-als-ik-mogelijk-het-nieuwe-coronavirus-heb

 


15 mei 2020, J. Stroeve – Huisarts

Opstarten reguliere nog aangepaste zorg. 

Beste patiënt, bedankt voor uw begrip en medewerking in de afgelopen periode. We starten  de reguliere zorg stap voor stap weer op. Dit moet op een verantwoorde en veilige manier, volgens de richtlijnen van het RIVM, gebeuren. Hierdoor verlenen wij de zorg nog aangepast.

Hoe verlenen we in deze situatie veilige en verantwoorde zorg? Door:

 • Corona- en niet-Corona zorg volledig te scheiden door aparte spreekuren in te richten.
 • U niet in contact te laten komen met andere patiënten, door:
  • U ten allen tijde eerst te laten bellen naar de praktijk
  • Indien mogelijk telefonisch of digitaal uw zorgvraag te beantwoorden
  • Meer tijd tussen de afspraken te laten, zodat uw paden elkaar niet kruisen
 • Indien nodig beschermende kleding te dragen

Kijk ook: https://www.thuisarts.nl/overzicht/video/zorg-is-veilig-ook-nu

De assistente zal om die reden goed uitvragen waarvoor u komt, zodat zij kan inschatten op welke termijn en op welke manier u gezien kan of moet worden. Hiervoor is de assistente opgeleid. Wij kijken er naar uit om u weer normale zorg te kunnen geven, des te belangrijker is het om de richtlijnen vol te houden: houdt 1,5m afstand, kom niet naar de praktijk maar bel eerst. De assistente zal samen met u kijken naar de mogelijkheden. U kunt ook altijd informatie en adviezen inwinnen op thuisarts.nl

Dus:

 • Indien u geen afspraak heeft, vragen wij u NIET naar de praktijk te komen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op de reguliere manier.
 • Medicijndoosjes niet in de praktijk afgeven, maar herhaal medicatie via telefoon of via deze website.
 • Voor wratten aanstippen, oren uitspuiten, bloeddruk meten of hechtingen verwijderen mag u de assistente bellen voor een afspraak. Het inloopspreekuur van 15-16.30 (assistente inloop-spreekuur voor bloeddruk meten, wratten aanstippen of oren uitspuiten) kan nog geen doorgang vinden. 

24 april 2020, J. Stroeve – huisarts

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u ons moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan ons. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u in dat geval altijd ons bellen.

Nogmaals, ga nog steeds NIET naar ons toe. Bel ons.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis. Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

 • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
 • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
 • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.
 • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
 • Kom NIET naar de praktijk.

15 april 2020, J. Stroeve – huisarts

BEDANKT!

Enorm bedankt voor jullie medewerking, jullie begrip en geduld. We zijn enorm onder de indruk over hoe jullie mee dachten en jullie ons willen helpen met mondkapjes en andere beschermende maatregelen.

Hartverwarmend in deze tijden!

Het is voor iedereen een heftige tijd, helaas moeten we nog even volhouden. Op de achtergrond zijn wij als huisartsenpraktijk wel al weer bezig met nadenken over hoe we de reguliere zorg gaan opstarten. Daarbij wachten we ook op hoe de ziekenhuizen, diagnostische centra (SALT voor bloedprikken) om ons heen dat gaan doen. Samenwerking en afstemming is essentieel.  Dat we op 14 maart j.l. de niet-acute zorg even on-hold hebben gezet, heeft geleid tot behapbare georganiseerde corona-zorg in onze regio. Daarop kunnen we nu voortborduren en hopen we snel weer minder acute zorg of niet-acute zorg op te kunnen starten.


14 maart 2020, J. Stroeve – Huisarts

NIEUW: Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen van het coronavirus krijgen wij vanuit onze landelijke huisartsverenigingen NHG en LHV de adviezen het volgende door te voeren:

 • Indien u geen afspraak heeft, vragen wij u NIET naar de praktijk te komen. U kunt telefonisch contact met ons opnemen op de reguliere manier.
 • Medicijndoosjes niet in de praktijk afgeven, maar herhaal medicatie via telefoon of via deze website.
 • Tijdelijk geen inloopspreekuur van 15-16.30 (assistente inloop-spreekuur voor bloeddruk meten, wratten aanstippen of oren uitspuiten).
 • Afspraken voor niet-acute klachten zullen uitgesteld worden of, indien mogelijk, omgezet in telefonische afspraken. Mocht u al een afspraak hebben staan, zal de assistente indien deze verplaatst of veranderd zal moeten worden contact met u opnemen. 

 

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

Voor de meest up-to-date algemene RIVM informatie verwijzen wij u naar:

 

 

Dus bel ons ten allen tijde eerst, voordat u naar de praktijk komt. En absoluut NIET naar de praktijk toekomen bij klachten van hoesten, kortademigheid en/of koorts.  

 

Wij proberen met deze maatregelen zo goed mogelijk de gezondheid van u, uw medemens en het zorgpersoneel (belangrijk voor de continuïteit van de zorg) te waarborgen en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. En wij hopen daarom ook op uw medewerking en begrip. 

Uw huisartsenteam Stroeve – J. Stroeve, huisarts 

Coronavaccinaties via de huisarts

Er heerst veel onduidelijkheid over het vaccineren via de huisarts. Ook voor ons. Vaccineren vindt per regio plaats, in februari …

Medische verklaring mondkapje

De verplichting (per 1 december) tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte …